Venkel gratin on the side

  -  Diner   -  Venkel gratin on the side
venkel gratin recept

Venkel gratin on the side

Venkel gratin of venkel puree is echt een heerlijke side-dish! Venkel is een smaakvolle, frisse groente dat een beetje naar anijs smaakt. Of je dit gerecht nu serveert naast een heerlijke stoofpot, stukje vis of met heerlijke groente, het past allemaal en je zult ervan genieten. Ook is venkel goed tegen een slechte adem, goed idee dus om na het eten van een sterk gerecht wat venkel te kauwen!

~ adv. ~

Venkel gratin

4 personen (als side)

  • 1 venkel
  • 500 gr kruimige aardappels
  • 1/2 rode peper of 2 tl chili poeder
  • 50 ml (amandel) melk
  • 2 el polenta of paneermeel
  • peper en himalaya zout
  • beetje kokosolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes
  3. Kook de aardappels in ongeveer 10 minuten gaar (het gaat sneller door de kleine stukjes)
  4. Snijd het venkelgroen (wat aan de top zit) van de venkel knol en zet opzij
  5. Vervolgens snijd je de venkel in partjes en kook die ook voor ongeveer 10 minuten
  6. Pak de keukenmachine erbij en giet de aardappels en de venkel af
  7. Doe beide samen met de rode peper, melk, peper en himalaya zout in de keukenmachine en mix tot het een geheel is geworden
  8. Vet een ovenschaal in met wat kokosolie en schep daar de puree overheen (proef even of het nog wat kruiden nodig heeft)
  9. Top met de polenta en nog wat peper en himalaya zout en zet in de oven voor ongeveer 20 minuten
  10. Haal de venkelpuree uit de oven en strooi daar de opzij gezette venkel groen overheen en geniet!

venkel gratin recept

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1