spruitjes recept

Spruitjes op z’n niet zo spruitjes

Het spruitjes seizoen is geopend! De meeste mensen staan niet te springen om spruitjes. Ik zelf, moet ik zeggen, ben er ook geen fan van. Alleen toen ik dit recept van Jamie Oliver voorbij zag komen, kon ik het toch niet laten om uit te proberen. Heel gezond met wel een beetje vet, maar een leuke en hele lekkere manier om je vrienden, familie of kids toch aan de spruiten te krijgen. Ze zitten immers boordevol vitaminen, mineralen en staan bekend als kanker voorkomende groente. Niet te onderschatten dus die spruitjes! Kook ze alleen niet te lang door want dan gaat het meeste van al dat goeds verloren. Ga jij de uitdaging ook aan of ben je stiekem al een spruitjes fan?

spruitjes

Voor 6 personen

Wat heb je nodig voor de spruitjes

  • 1 kilo spruitjes, gewassen
  • Olijfolie
  • 2 lepels ongezouten roomboter
  • 4 plakken biologisch gedroogde bacon
  • Handjevol rozemarijn
  • Himalaya zout
  • Peper
  • 4-5 el Worcestershire sauce

spruitjes bakken

spruitjes recept bakken

Bereiding

  1. Snijd de bacon in reepjes.
  2. Maak de spruitjes schoon en doe ze in de keukenmachine met een fijnsnijder. Dan krijg je mooie dunne plakjes spruit.
  3. Verhit een grote hapjespan met wat olijfolie en 1 lepel boter.
  4. Bak de bacon samen met de rozemarijn en wat peper en zout tot de bacon mooi crispy is.
  5. Voeg de dunne plakjes spruitjes toe en zet het vuur hoog, zo blijven ze zacht maar krijgen ze toch een lekkere bite.
  6. Roer de overgebleven lepel boter en de Worcestershire sauce door het mengsel en voeg wat peper en zout toe naar smaak.

lekker spruitjes recept

Op Eerlijkereten.nl vind je allerlei gerechten en weetjes over gezond eten. Het doel is om iedereen te introduceren met de mogelijkheid tot een gezonder, fitter en gelukkiger leven. Het kan zijn dat je bepaalde dingen niet mag eten vanwege allergieën, andere gezondheidsklachten hebt of gewoon energieker en vitaler door het leven wilt gaan. Dat doe je door bewuster met je eten om te gaan, weten wat je eet en natuurlijk genieten van (h)eerlijk eten!

Comments: 4

  • Marianne
    12 september 2014

    Ik kook ze zoals ik het van mijn moeder heb geleert, eerst aan de kook brengen, dan het water afgieten, koud water erop en wat suiker erbij dan zijn ze niet zo bitter en heb je minder last van opboeren later als je het hebt gegeten

  • Jan Beton
    7 september 2014

    Was er zelf al achter ja :) en ik moet zeggen, dit gerecht is goddelijk. Dank daarvoor!

  • Jan beton
    6 september 2014

    Maar hoe lang moet je de spruitjes bakken dan?!

Post a Comment

1
Lees vorig bericht:
glutenvrije appelbeignets recept
Glutenvrije appelbeignets

Op de valreep het laatste recept van 2013 en hoe kan het ook anders; glutenvrije appelbeignets! Een makkelijk maar oh...

Sluiten