popcorn maken recept

Eerlijke chili popcorn

Zelf popcorn maken is heel makkelijk, heel erg lekker en vele malen gezonder dan de ongezonde magnetron popcorn! Mais is gezond omdat het een natuurlijk zetmeelrijk product is. In natuurlijke zetmeel producten zitten veel vezels en die geven je eerder een voldaan gevoel. Wat weer zorgt dat je je niet gaat overeten. Het leuke aan zelf popcorn maken is dat je alle mogelijke smaken kunt maken. Meer zin in zoet? Probeer dan eens wat rauwe honing erover heen te slingeren met wat kaneel of wil je een Italiaanse touch aan je popcorn geven? strooi er dan wat rozemarijn en zeezout overheen. Vandaag gaan we chili popcorn maken.

Ingrediënten voor 5 porties

  • 4 kleine kopjes pofmaïs
  • 2 tl kokosolie
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zeezout

Zelf popcorn maken

  1. Verwarm een hoge pan met een heel dun laagje kokosolie erin tot de pan goed heet is. Kun je testen door er een maïskorrel in te doen en als die hard ronddraait dan is de temperatuur goed.
  2. Als de temperatuur goed is kan je een deel van de maïs in de pan doen, zorg dat alleen de bodem bedekt is, en doe een deksel op de pan.
  3. Kijk tijdens het poffen nooit in de pan want voor je het weet schieten de maiskorrels in het rond. Zodra je weinig pof meer hoort zet je het vuur uit. (wacht nooit tot de laatste pof, voor je het weet heb je verbrande popcorn)
  4. Bestrooi de popcorn met de kruiden naar keuze en geniet!

Tip: als je een popcorn machine hebt is zelf popcorn maken nog eenvoudiger ;)

popcorn maken recept

Op Eerlijkereten.nl vind je allerlei gerechten en weetjes over gezond eten. Het doel is om iedereen te introduceren met de mogelijkheid tot een gezonder, fitter en gelukkiger leven. Het kan zijn dat je bepaalde dingen niet mag eten vanwege allergieën, andere gezondheidsklachten hebt of gewoon energieker en vitaler door het leven wilt gaan. Dat doe je door bewuster met je eten om te gaan, weten wat je eet en natuurlijk genieten van (h)eerlijk eten!

Post a Comment

1
Lees vorig bericht:
amandel pannacotta recept
Amandel Panna Cotta met peer

Panna Cotta, dat heerlijke Italiaanse dessert! Alleen deze keer maken we amandel Panna Cotta met peer. Net weer even wat...

Sluiten