peperkoek recept

Pittige peperkoeken

Het lijkt wel of ik steeds meer een snoepkont aan het worden ben, slechte zaak of niet? Mijn weegschaal blijft gelukkig stabiel en mijn kleding past ook prima! Ik ben er alleen achter dat ik meer van zoetigheid houdt dan ik altijd dacht, maar dat komt ook omdat de ‘standaard’ snoep dingen mega zoet zijn, net iets te zoet en te chemisch vaak naar mijn smaak. Zoals jullie merken veras ik jullie steeds vaker met gezonde comfort food. Hoop dat jullie daar net zo enthousiast van worden als ik :) Maar pas op! Deze koekjes zijn wel echt gevaarlijk lekker… Mijn tip in deze is; eet met mate, er zit namelijk wel aardig wat natuurlijke suikers in ;-)

Wat heb je nodig voor de pittige peperkoeken

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Meng de boekweitmeel, kokosbloesemsuiker, havervlokken, speculaaskruiden en bakpoeder in een beslagkom
  3. Roer de kokosolie, vanille extract en het ei in een andere kom goed door elkaar
  4. Schep daarna door het meelmengsel tot het deeg is geworden
  5. Bedek een bakplaat met bakpapier en schep daar met een lepel het deeg op, je kunt er rondjes van maken of welke vorm je dan ook wilt
  6. Zet in het midden van de oven en bak in ongeveer 12 minuten goudbruin

recept peperkoek

Op Eerlijkereten.nl vind je allerlei gerechten en weetjes over gezond eten. Het doel is om iedereen te introduceren met de mogelijkheid tot een gezonder, fitter en gelukkiger leven. Het kan zijn dat je bepaalde dingen niet mag eten vanwege allergie├źn, andere gezondheidsklachten hebt of gewoon energieker en vitaler door het leven wilt gaan. Dat doe je door bewuster met je eten om te gaan, weten wat je eet en natuurlijk genieten van (h)eerlijk eten!

Post a Comment

1
Lees vorig bericht:
chrunchy cacaonib healthbonbon
Crunchy cacaonib health bonbons

Wil jij ook bikiniproof de zomer in gaan? Aan de slag in de sportschool en kom maar door met de...

Sluiten