mangosmoothie

Passievolle mango smoothie

Als je de week goed en lekker wilt beginnen is het slim om op zondag een aantal lekkere gezonde tussendoortjes en ontbijt smoothies te maken. Natuurlijk als je daar zin in hebt en tijd voor vrij wilt maken. Het bespaard je uiteindelijk weer veel tijd doordeweeks of een ongezond tussendoortje. Als je dan vroeg moet beginnen op de maandag trek je zo die bar en smoothie uit de koelkast en heb je ondanks weinig tijd toch een goed begin van de dag. Dit weekend maakte in een ‘Passievolle mango smoothie’! Ik had wat heerlijke passievruchten en mango’s op de markt gehaald en we hadden zin in wat zonnigs. Daar mag je jezelf wel mee verwennen met dit regenachtige weer. De passievrucht geeft echt een kick in deze smoothie en de mango samen met de appel en kokosmelk zorgen ervoor dat het goed vult en je er weer tegenaan kunt. En je waant je even op dat tropische eiland ;-)

Wat heb je nodig voor de passievolle mango smoothie?

  • 1 mango
  • 4 passievruchten
  • 2 grote appels
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 tl kaneel
  • 1 el maca poeder

Bereiding

  1. Schil de mango en snijd in blokjes
  2. Doe de appel door de sapcentrifuge/ slowjuicer (mocht je nou geen sapjuicer hebben, gebruik dan biologische pure appelsap)
  3. Doe de appelsap samen met de mango, kokosmelk, kaneel en maca poeder in de blender en mix tot het een geheel is geworden
  4. Schep met een lepel de pitjes uit de passievrucht en strooi die over de smoothie heen

[info]Tip: je kunt er eventueel ook wat havermout, lijnzaad en/of quinoa vlokken doorheen doen voor een completer ontbijt[/info]

mangosmoothie

Op Eerlijkereten.nl vind je allerlei gerechten en weetjes over gezond eten. Het doel is om iedereen te introduceren met de mogelijkheid tot een gezonder, fitter en gelukkiger leven. Het kan zijn dat je bepaalde dingen niet mag eten vanwege allergie├źn, andere gezondheidsklachten hebt of gewoon energieker en vitaler door het leven wilt gaan. Dat doe je door bewuster met je eten om te gaan, weten wat je eet en natuurlijk genieten van (h)eerlijk eten!

Post a Comment

1
Lees vorig bericht:
bonen op toast recept
Luxe bonen op toast

Bonen op toast, heerlijk Engels! Zelf houd ik niet van witten bonen in tomatensaus maar deze bonen op toast, 'luxe...

Sluiten