Powerpasta met krab bolognese en venkelsalade

  -  Diner   -  Powerpasta met krab bolognese en venkelsalade
krab bolognese pasta venkelsalade

Powerpasta met krab bolognese en venkelsalade

Wat ik met garnalen heb, heeft Teun met pizza en pasta’s, je kunt hem er voor wakker maken! Om ons beide deze week heel erg blij te laten maken van eten, heb ik voor hem deze fantastische pasta met krab bolognese en venkelsalade gemaakt. Een lekker pittig recept, je kunt het natuurlijk minder pittig maken, maar wij houden wel van een beetje pit. En blij dat hij was ;) Een tijd geleden dacht men dat krab, kreeft en garnalen niet goed voor je waren vanwege het hoge cholesterol, dat is door nieuw onderzoek teniet gedaan. Krab, kreeft en garnalen bevatten veel gezonde onverzadigde vetten en het goede HDL cholesterol (Hoge Dichtheid Lipoproteïnen) dat de bloedvaten juist zuivert. Je kunt dus met een goed gevoel deze heerlijke vissoorten eten!

~ adv. ~

Wat heb je nodig

voor 4 personen

Pasta & Saus

  • 1/2 rode Spaanse peper
  • 1 wortel
  • 2 lente uitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 ansjovisfilets
  • 1/2 bosje verse basilicum
  • 1 venkel
  • olijfolie
  • 320 gr spelt spaghetti
  • 1/2 citroen
  • 300 gr krab
  • 3 el witte wijn
  • 500 gr pasata di pomodoro
  • scheutje kookroom (eventueel)

Venkelsalade

krab bolognese pasta venkelsalade

Bereiding

  1. Snijd de top van de venkel af (je gebruikt de top voor de pasta en de knol voor de salade).
  2. Doe de spaanse peper, wortel, lente ui, knoflook, venkelzaad, ansjovis, basilicum en de top van de venkel in een keukenmachine en hak het helemaal fijn.
  3. Schep het mengsel uit de keukenmachine en bak in een pan met wat olijfolie.
  4. Zet de spaghetti op het vuur en kook tot het al dente is (of naar smaak).
  5. Rasp de schil van de hele citroen over de groente in de pan
  6. Voeg het krabvlees toe samen met een scheutje witte wijn, de pasata en de kookroom en roer goed door, laat even pruttelen.
  7. Snijd de sla fijn en de venkelknol en doe in een slakom
  8. Meng de salade met het sap van 1/2 citroen, olijfolie en wat peper en himalaya zout of Keltisch zeezout.
  9. Top met parmezaanse kaas
  10. Giet de pasta af en schep op een bord met de pastasaus, sprenkel er nog wat citroen sap over en was basilicum blaadjes en eet smakelijk!

pasta bolognese krab venkelsalade

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1