Wonderbaarlijk gezonde wentelteefjes

  -  Comfort Food   -  Wonderbaarlijk gezonde wentelteefjes
wentelteefjes ]recept gezond

Wonderbaarlijk gezonde wentelteefjes

Het is zondag ochtend en je wilt jezelf (of je partner/ familie) eens lekker verwennen, wat staat er dan op het menu? Ik denk dan ‘French Toast’ oftewel wentelteefjes met een verse jus! Dus op zoek naar een gezonde variant, want hoe lekker de originele versie ook is, het moet te evenaren zijn met gezondere ingrediënten. Toen kwam ik uit op deze zeer smakelijke gezonde wentelteefjes gemaakt van polenta. Lekker met kaneel en ahornsiroop. Polenta is maisgries gemalen van zoete witte of gele mais en is glutenvrij. Daarom goed inzetbaar voor mensen die gevoelig of allergisch zijn voor gluten.

Wat heb je nodig

Gezonde wentelteefjes

  • 500 ml amandelmelk
  • 115 gr polenta
  • 25 gr palmsuiker
  • 1 ei + 1 eiwit
  • Snufje himalaya zout of Keltisch zeezout
  • 1 el kokosolie
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 2 tl vanille extract

Handig in je keuken

 

Beslag

  • 175 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel

recept wentelteefjes gezond

 

Bereiding gezonde wentelteefjes

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Breng 400 ml amandelmelk aan de kook in een steelpan
  3. Roer de polenta er doorheen voor ongeveer 3-5 minuten tot de polenta gekookt is
  4. Voeg dan de gesmolten kokosolie, palmsuiker, zout, kaneel, nootmuskaat, bakpoeder en vanille extract toe
  5. Roer dan 1 ei en het eiwit erdoorheen tot het een dik beslag is geworden, voeg dan nog 100 ml amandelmelk toe zodat het beslag gladder wordt
  6. Smeer een ovenschaal (15×15 cm) in met kokosolie en giet dan het beslag erin
  7. Zet in de oven voor ongeveer 20-25 minuten tot je er een sateprikker schoon uit komt
  8. Laat het dan afkoelen op het aanrecht en zet daarna ongeveer een uur in de koelkast
  9. Snijd de polenta sticks in repen (ongeveer 3 cm breed)
  10. Mix in een kom de beslag ingrediënten door elkaar en dip daar de polenta sticks in
  11. Verwarm een koekenpan met wat kokosolie en bak daar vervolgens de polenta sticks in tot ze rondom mooi goudbruin en crispy zijn
  12. Strooi er wat kaneel en ahoornsiroop overheen en eet smakelijk!

Comments: 2

  • paulien
    4 november 2015

    Zou je dit recept ook kunnen maken met griesmeel??

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1