gezonde soep gazpacho

Goedgevulde Gazpacho

Met dit warme weer heb je niet altijd zin om uitgebreid te koken, maar eerder zin in een frisse, lichte maaltijd. Een paar weken geleden hebben we in Spanje Gazpacho gegeten. Oftewel koude groentesoep. Ideaal met zulk warm weer. Het leuke aan Gazpacho is dat het makkelijk te maken is, boordevol groente zit (en dus geen slap groentesoepje is) en het is natuurlijk ontzettend lekker. Ook perfect als gezonde lunch omdat het lekker vult. Dus wil je snel iets gezonds en lekkers op tafel zetten, dan is Gazpacho zeker aan te raden!

Ingrediënten Gazpacho:

  • 1 1/2 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1  ui
  • 500 g tomaat
  • 2  rode paprika’s
  • 1/2  komkommer
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 100 ml tomatensap
  • zout
  • versgemalen peper
  • Chilivlokken

gazpacho recept

recept voor gazpacho

Bereiding:

  1. Pel de ui.
  2. Snijd de tomaten in partjes.
  3. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  4. Snijd de komkommer in stukjes.
  5. Pureer de knoflook, ui, tomaat, paprika, komkommer, azijn, scheutje olijfolie en tomatensap en breng op smaak met zout, peper en chiliflakes.
  6. Serveer de soep in kommen.
  7. Snijd een bosui in kleine ringetjes en garneer daar de soep mee.

Tip: Je kunt er ook knoflook croutons bij serveren.

Op Eerlijkereten.nl vind je allerlei gerechten en weetjes over gezond eten. Het doel is om iedereen te introduceren met de mogelijkheid tot een gezonder, fitter en gelukkiger leven. Het kan zijn dat je bepaalde dingen niet mag eten vanwege allergieën, andere gezondheidsklachten hebt of gewoon energieker en vitaler door het leven wilt gaan. Dat doe je door bewuster met je eten om te gaan, weten wat je eet en natuurlijk genieten van (h)eerlijk eten!

Post a Comment

1
Lees vorig bericht:
Wilde worteltaart met kokoscreme

Iets te vieren of gewoon omdat het kan en lekker is? Met deze worteltaart zal je iedereen doen verbazen. Lekker...

Sluiten