gezonde pannekoeken recept

Super gezonde pannenkoeken

Gezonde pannenkoeken? Jazeker! Ingrediënten als spinazie, wortel en banaan pannenkoeken klinkt misschien een beetje gek, maar ik kan je vertellen dat het super lekker is! Een leuke manier ook om stiekem wat groente te verwerken in maaltijden waar mensen het niet verwachten en ook niet proeven. Hier is iedereen dol op deze gezonde pannenkoeken. Vaak maak ik ze op een zondag en dan genoeg zodat we er de hele week van kunnen genieten. Een goed ontbijt want er zit ook havermout in en een lekkere snack voor tussendoor. Als je ze versiert met lekker vers fruit en wat honing of een andere gezondere zoetmaker dan kan je dag niet meer stuk. Gezonde pannenkoeken, krijg je er ook al zin in?

Wat heb je nodig voor de gezonde pannenkoeken

Voor 20 kleine pannenkoekjes

 • 2 bananen
 • 50 gr biologische spinazie
 • 50 gr wortel
 • 200 gr havermout
 • 500 ml amandelmelk
 • 1 tl vanille extract
 • snufje zout
 • Vers fruit naar smaak voor de topping

Bereiding

 1. Doe alle ingrediënten, behalve de topping, in de keukenmachine of blender
 2. Mix tot het een mooi pannenkoeken beslag is, als het nog iets te dik is dan kun je wat water toevoegen
 3. Verhit een koekenpan met wat kokosolie en bak daar de gezonde pannenkoeken in tot het beslag op is. Ik heb per bakronde steeds drie pannenkoekjes gemaakt.
 4. Top met het fruit en wat honing en eet smakelijk!

[i]Bewaartip: Doe de pannenkoekjes in een afgesloten bakje in de koelkast en je kunt ze een week bewaren. Als je ze wilt eten warm je ze even kort op in een koekenpan.[/i]

gezonde pannenkoeken recept

Op Eerlijkereten.nl vind je allerlei gerechten en weetjes over gezond eten. Het doel is om iedereen te introduceren met de mogelijkheid tot een gezonder, fitter en gelukkiger leven. Het kan zijn dat je bepaalde dingen niet mag eten vanwege allergieën, andere gezondheidsklachten hebt of gewoon energieker en vitaler door het leven wilt gaan. Dat doe je door bewuster met je eten om te gaan, weten wat je eet en natuurlijk genieten van (h)eerlijk eten!

Post a Comment

1
Lees vorig bericht:
avocado spinazie soep
Spannende spinazie avocado soep

Spinazie avocado soep is een nieuwe favoriet bij ons! Soep is altijd makkelijk om te maken en een goede manier...

Sluiten