appelmoes recept

Eerlijke appelmoes

[info]Dit is een ingezonden recept door Ayla. Wil jij ook dat je recept op EerlijkerEten.nl komt te staan? Klik dan hier om je recept in te sturen![/info]

Vroeger toen ik klein was maakte mijn moeder wel eens appelmoes, en dat smaakte altijd zo goed! Veel lekkerder dan appelmoes uit een pot. Maar om de één of andere reden is bij mij blijven hangen dat het heel speciaal is om dat zelf te maken. Terwijl het eigenlijk een supermakkelijk recept is, zo klaar, en nog steeds 10x lekkerder dan appelmoes uit een pot.

Wat heb je nodig?

 • 2 grote appels
 • 1 tl Kaneelpoeder
 • 1 tl vanille extract

Bereiding

 1. Schil de appels en snijd ze in grove stukken
 2. Doe de appels met een klein laagje water in de pan. Dit laagje zorgt ervoor dat ze niet aanbranden, maar probeer er ze weinig mogelijk water in te doen, anders wordt het appelsoep
 3. Laat pruttelen totdat de appels gaar zijn, er met een vork in prikken moet gemakkelijk gaan
 4. Pureer met een staafmixer (pas op, de spetters zijn heet!)
 5. Doe er een snufjes kaneel overheen, net zo veel als jij lekker vindt

Serveertips

Zeker als je deze appelmoes eet als tussendoortje is het het lekkerste als hij nog een beetje warm is. Pas op met kleine kinderen, tijdens het maken worden de appels gloeiend heet en het duurt vrij lang voordat de appelmoes afkoelt.

Bereidingstijd: 20 minuten
Bewaren: In een bakje in de koelkast blijft dit een paar dagen goed. De uitdaging is om niet alles in 1 keer op te eten zodat er wat te bewaren overblijft!
Vegetarisch: Ja
Invriezen: Ja! Ook appelmoes kan je invriezen, in porties of in ijsblokjesvorm is de handigste manier om dit te doen. Houd er wel rekening mee dat de appelmoes na het ontdooien iets dunner kan zijn.

appelmoes zelf maken

Op Eerlijkereten.nl vind je allerlei gerechten en weetjes over gezond eten. Het doel is om iedereen te introduceren met de mogelijkheid tot een gezonder, fitter en gelukkiger leven. Het kan zijn dat je bepaalde dingen niet mag eten vanwege allergieën, andere gezondheidsklachten hebt of gewoon energieker en vitaler door het leven wilt gaan. Dat doe je door bewuster met je eten om te gaan, weten wat je eet en natuurlijk genieten van (h)eerlijk eten!

Comments: 2

 • Angela
  20 januari 2015

  Helemaal gezonde appelmoes maken. Neem 4 appels, jonagold o.i.d. snij daar een doyenne du comice peer bij klein, beetje water en koken tot appelmoes. Heerlijk zoet zonder toegevoegde suiker.

Post a Comment

1
Lees vorig bericht:
appelchips recept met kaneel
Ambachtelijke appelchips met kaneel

Een gezonde, goedkope en makkelijke snack die je sugarcraving of suikerverslaving kan stoppen is niet altijd makkelijk te vinden. Daar...

Sluiten