chrunchy cacaonib healthbonbon

Crunchy cacaonib health bonbons

Wil jij ook bikiniproof de zomer in gaan? Aan de slag in de sportschool en kom maar door met de gezonde snacks! Je hoeft niet naar de sportschool hoor, ben ik ook niet zo goed in ;) Maar een uitgebalanceerde voeding en 30 minuten bewegen op een dag doen al wonderen! Om de verleiding van alle lekkere snacks te kunnen weerstaan wil ik wel iets gezonds ‘lekkers’ om handen hebben, zoals deze crunchy cacaonib health bonbons. Binnen een handomdraai gemaakt en om van te smullen. Moet je ’s ochtends snel de deur uit en heb je geen tijd voor een uitgebreid ontbijt? Dan kun je ook van deze bonbons op aan, door de amandelen en de kokos geven ze een verzadigd gevoel en krijg je de nodige voedingsstoffen binnen. Enjoy en op naar de zomer!

Wat heb je nodig

 • 1 rijstwafel
 • 1 el cacao nibs
 • 20 dadels
 • Handje ongebrande amandelen
 • 2 el kokosolie
 • 1 el geraspte kokos
 • 1 tl vanille extract
 • 1 tl kaneel

Bereiding

 1. Ontpit de dadels
 2. Maal de dadels in een keukenmachine tot ze ene bal vormen
 3. Haal de bal uit de keukenmachine leg apart
 4. Doe de amandelen en de  cacao nibs ik de keukenmachine tot ze in grove stukken zijn gehakt
 5. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en mix tot het ene geheel is geworden
 6. Draai er balletjes van eet smakelijk

Bewaartip: je kunt de balletjes 1 week goed houden in de koelkast in een luchtdicht bakje

healthbonbon cacao recept

Op Eerlijkereten.nl vind je allerlei gerechten en weetjes over gezond eten. Het doel is om iedereen te introduceren met de mogelijkheid tot een gezonder, fitter en gelukkiger leven. Het kan zijn dat je bepaalde dingen niet mag eten vanwege allergieën, andere gezondheidsklachten hebt of gewoon energieker en vitaler door het leven wilt gaan. Dat doe je door bewuster met je eten om te gaan, weten wat je eet en natuurlijk genieten van (h)eerlijk eten!

Post a Comment

1
Lees vorig bericht:
boerekoolpesto recept
Bijzondere boerenkool pesto en pasta

Naast de pieper hebben we als oer Hollands superfood natuurlijk ook gewoon boerenkool, of in het Engels 'kale'. Het boerenkoolseizoen...

Sluiten