Olijven

10 redenen waarom olijven zo gezond zijn

Zelf vind ik olijven erg lekker, je kunt ze door je eten doen maar ook als tussendoortje eten. Olijfolie staat inmiddels bekend als ‘erg gezond’ door de gezonde vetzuren en anti-oxidanten die het bevat. Zijn olijven dan net zo gezond? 10 redenen waarom olijven zo gezond zijn:

  1. Mensen die veel olijfolie eten hebben over het algemeen een gezonder hart. Dit komt door de enkelvoudige onverzadigde vetzuren in olijven.
  2. Olijven zijn vrij van cholesterol. Het hoge oliezuurgehalte in olijven houdt de cholesterolniveaus zelfs in balans. Daardoor wordt de kans op aderverkalking verkleind.
  3. Olijven verlagen de concentratie triglyceriden in je bloed. Hierdoor wordt het bloedvatenstelsel minder zwaar belast.
  4. Olijven bevatten veel anti-oxidanten, waaronder vitamine E. Anti-oxidanten vertragen het verouderingsproces en houden je lichaam daardoor jong.
  5. Olijven gaan een verhoogde bloeddruk tegen. Ze verkleinen daardoor de kans op hart- of herseninfarct.
  6. Naast vitamine E, bevatten olijven ook vitamine D, vitamine B1 en B2. Sommige van deze vitamines zijn relatief zeldzaam en erg belangrijk voor je lichamelijke gezondheid.
  7. Olijven bevatten natrium, kalium, calcium en ijzer. Deze mineralen en spoorelementen zijn erg belangrijke bouwstoffen voor ons lichaam.
  8. De olijfolie in olijven helpt je maag, lever en gal te beschermen en beter te functioneren. Dit verkleint de kans op ziekten en aandoeningen zoals verstoppingen, diabetes mellitus en galstenen.
  9. Olijven houden de botten en gewrichten gezond. Zo verkleinen olijven de kans op reumatische artritis en osteoporose.
  10. Olijven zouden een pijnstillende werking hebben. Sommige wetenschappers beweren dat olijven net zo effectief zijn als paracetamol.

De combinatie vis en olijven is al helemaal super gezond. Haal dus wat vaker heerlijke olijven in huis en combineer het met je avondeten of eet het als snack. Klik hier voor recepten met olijven.

Op Eerlijkereten.nl vind je allerlei gerechten en weetjes over gezond eten. Het doel is om iedereen te introduceren met de mogelijkheid tot een gezonder, fitter en gelukkiger leven. Het kan zijn dat je bepaalde dingen niet mag eten vanwege allergieën, andere gezondheidsklachten hebt of gewoon energieker en vitaler door het leven wilt gaan. Dat doe je door bewuster met je eten om te gaan, weten wat je eet en natuurlijk genieten van (h)eerlijk eten!

Post a Comment

Lees vorig bericht:
caesarsalade
Caesarsalade met krokante polenta kip

Dit gerecht is echt een smaaksensatie! Caesarsalade met krokante polenta kip uit mijn favoriete boek van Jamie Oliver 15 minuten....

Sluiten