zomerfruit chia jam recept

Zomerfruit chia jam

Dat de zomer fijn is door het warmere weer zal niemand ontkennen, maar waarom ik ook zo van de zomer houd is vanwege het heerlijke zomerfruit! Aardbeien, frambozen, bramen, wilde perziken, kersen en ga zo maar door. Om dat fruit een keer op een andere manier te eten dan in je (kokos)yoghurt, er een smoothie bowl mee te versieren of een smoothie mee te maken, heb ik er een zomerfruit chia jam van gemaakt. Ontzettend lekker op een home-made bramen scone (link), door je yoghurt, op een broodje of een cracker. Kortom een smaakvolle, toegevoegde suikervrije en multi inzetbaar fruit genot.

Wat heb je nodig voor de zomerfruit chia jam

  • 3 wilde perziken
  • 75 gr frambozen
  • 2 a 2 1/2 el chia
  • 1 tl vanillepoeder
  • scheutje water

Bereiding

  1. Schil de perziken (je trekt als het goed is zo het velletje eraf)
  2. Snijd de perziken in blokjes
  3. Pan een steelpan en zet die op een middelhoog vuur
  4. Doe de perziken samen met de frambozen in de pan
  5. Voeg de vanille en chia zaden toe en scheutje water en roer goed door
  6. Laat het koken en daarna wat inkoken tot jij vindt dat het de juiste substantie is (ik houd van een grove jam, maar mocht je een fijne jam willen dan kun je het fruit pureren)
  7. Schenk in een luchtdicht afsluitbaar potje en zet in de koelkast en je kunt er een week van genieten (als de jam het zo lang volhoudt ;))

zomerfruit chia jam recept

chia fruit jam scone

Op Eerlijkereten.nl vind je allerlei gerechten en weetjes over gezond eten. Het doel is om iedereen te introduceren met de mogelijkheid tot een gezonder, fitter en gelukkiger leven. Het kan zijn dat je bepaalde dingen niet mag eten vanwege allergieën, andere gezondheidsklachten hebt of gewoon energieker en vitaler door het leven wilt gaan. Dat doe je door bewuster met je eten om te gaan, weten wat je eet en natuurlijk genieten van (h)eerlijk eten!

Post a Comment

Lees vorig bericht:
mosselen recept
Meesterlijke klassieke mosselen

De klassieke manier om mosselen te maken blijft wel één van de lekkerste manieren vind ik zelf! Witte wijn, prei,...

Sluiten