Smashed potatoes in een knoflook pesto sausje

  -  Diner   -  Smashed potatoes in een knoflook pesto sausje

Smashed potatoes in een knoflook pesto sausje

Als er een ingrediënt is waar je veel mee kunt experimenteren dan is het wel een aardappel! Maak er puree van, door een quiche of toch liever als patat? De mogelijkheden zijn eindeloos maar in dit recept maak ik ‘smashed potatoes’. Deze komen heerlijk knapperig en goud bruin uit de oven en we toppen we ze af met een heerlijke vegan pesto saus.

~ adv. ~

Wat heb je nodig voor de ‘Smashed potatoes’?

Voor ongeveer 4 personen

  • 680 gr baby aardappeltjes
  • 20 ml olijfolie
  • Snufje chili (optioneel)
  • Snufje zeezout en zwarte peper

Wat heb je nodig voor de pesto saus?

  • 130 gr basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 23 gr pijnboompitten en/of walnoten
  • 30 ml citroensap
  • 5 gr edelgistvlokken
  • 30-45 ml extra virgin olijfolie
  • Peterselie naar smaak (optioneel)
  • Snufje zeezout en zwarte peper

Bereiding

  1. Spoel de babyaardappeltjes schoon en breng ze in een ruime pan met water aan de kook. Laat ze ongeveer 15-20 min. koken. Ze zijn goed wanneer ze iets zachter zijn en je er met een vork in kunt ‘prikken’.
  2. In de tussentijd dat de aardappels koken doe je de basilicum, knoflook, noten, citroensap en edelgistvlokken in de keukenmachine. Laat deze draaien en voeg naar smaak en voorkeur scheutjes olijfolie toe totdat een dikke vloeibare massa ontstaat. Tip: Je kunt de saus ook aanlengen met water als je de saus minder vet wilt hebben.
  3. Voeg naar smaak zout en peper toe of extra van de hierboven genoemde ingrediënten, dit is optioneel.
  4. Verwarm de oven voor op 225 graden en bedek een bakplaat met bakpapier. Leg hier de gekookte aardappelen op en ‘plet’ ze met een een grote lepel.
  5. Besprenkel ze nog met wat olijfolie zodat ze lekker knapperig en goud bruin worden in de oven en strooi als laatste wat zout en peper over de aardappels.
  6. Dien de aardappeltjes op en schep je zelfgemaakte pesto sausje eroverheen. Als laatste kun je nog extra noten, knoflook of peterselie toevoegen en smullen maar!

Aardappels

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1