Koele kikkererwt en pompoen tajine

  -  Diner   -  Koele kikkererwt en pompoen tajine
tajin kikkererwten pompoen

Koele kikkererwt en pompoen tajine

Dagje zonder vlees? Met deze heerlijke Marokkaanse pompoen tajine met kikkererwten heb je het niet eens door! Je krijgt met dit gerecht in één keer een mega hoeveelheid groente binnen. En een beetje extra weerstand met dit weer kan voor niemand kwaad. Een leuk feitje over de pompoen: Pompoen is een natuurlijke ontstekingsremmer. Medicijnen die ontstekingsremmend werken zoals diclofenac en aspirine onderdrukken alleen de symptomen en pakken de oorzaak niet aan. Pompoen doet dat wel, de antioxidanten in pompoen zorgen ervoor dat de vrije radicalen uitgeschakeld worden en daarmee de ontsteking aanpakken. So get your pumpkin up!

Wat heb je nodig voor de pompoen met kikkererwten tajine

  • 2 pompoenen
  • 40 gr kokosolie
  • 3 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl ras el hanout van Simply Spices
  • 1 tl chili
  • 700 gr kikkererwten
  • 2 el sesamzaad
  • 400 ml water
  • Handjevol verse koriander
  • Couscous of quinoa
~ adv. ~

Bereiding

  1. Snijd de pompoen in stukjes  en verwijder de zaden
  2. Snijd de uien in ringen en de knoflook in stukjes
  3. Verhit de tajine met kokosolie
  4. Fruit hierin de ui en de knoflook
  5. Voeg de pompoen, chili en de ras el hanout toe en roer goed door
  6. Schenk het water erbij en breng aan de kook
  7. Laat het stoven met de deksel op de tajine en voeg na 10 minuten de kikkererwten toe en laat nog 10 minuten stoven
  8. Verhit ondertussen een pannetje en bak daar de sesamzaadjes in bruin
  9. Breng de stoof nog op smaak met peper en himalaya zout en serveer met wat couscous of quinoa
pompoen tajin met kikkererwten

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1