Caesarsalade met krokante polenta kip

  -  Diner   -  Caesarsalade met krokante polenta kip
caesarsalade

Caesarsalade met krokante polenta kip

Dit gerecht is echt een smaaksensatie! Caesarsalade met krokante polenta kip uit mijn favoriete boek van Jamie Oliver 15 minuten. De combinatie van krokante kip, de heerlijke frisse, pittige dressing, de knoflook croutons en de zoute pancetta is fantastisch.

Wat heb je nodig voor Jamie’s caesarsalade?

Kip

  • 2 kipfilets
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • 2 el polenta
  • Olijfolie
kip polenta

Salade

  • 1 ciabattabrood (ik heb tomaten desem brood gebruikt)
  • 1 teen knoflook
  • 2 stronkjes roodlof (die had ik helaas niet)
  • 4 plakjes gerookte pancetta
  • 2 kroppen Romaine sla
  • 10 rijpe kerstomaatjes (ik heb grote tomaten gebruikt)
  • 2 grote rode paprika’s uit een potje
  • Balsamicoazijn
  • 1 bakje tuinkers
knoflook brood

Dressing

  • 1 teen knoflook
  • 2 citroenen (ik heb 1 citroen gebruikt)
  • 40 gr parmezaanse kaas, plus extra voor erbij
  • 4 ansjovisfilets
  • 4 el magere biologische yoghurt
  • 1 scheutje worcestersaus
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 tl grove mosterd
  • ½ bosje verse basilicum
dressing met oa basilicum en ansjovis
~ adv. ~
!– /wp:html –>

Bereiding

  1. Leg de kipfilets op een groot stuk bakpapier en hussel ze met peper, zout, paprikapoeder en de polenta door elkaar
  2. Vouw het papier over de kipfilets heen en sla ze plat met een deegroller tot een dikte van ongeveer 1,5 cm
  3. Leg ze met 1 eetlepel olie in de koekepan, keer ze na 3 tot 4 minuten om en bak ze goudbruin en gaar
  4. Snijd 4 dikke plakken van de ciabatta of zuurdesem en leg ze in een grillpan en rooster ze aan beide kanten
  5. Knijp de ongepelde tenen knoflook met een knoflookpers in de blender
  6. Knijp er de citroen boven uit, breek de parmezaan in stukjes en voeg dit met de rest van de ingredienten van de dressing bij de knoflook in de blender
  7. Pureer alles glad en breng op smaak met peper en himalaya zout
  8. Wrijf de geroosterde broodjes in met een half teentje knoflook en snijd ze in stukjes
  9. Snijd de stronkjes lof in kwarten en bak ze samen met de pancetta een paar minuten ind e grillpan
  10. Snijd de kroppen sla in grove reepjes en leg ze op een grote schaal of snijplank
  11. Leg er de geroosterde broodjes op, snijd de tomaten in partjes en de paprika in reepjes en strooi ze over de salade
  12. Hussel de partjes lof met een scheutje balsamicoazijn door elkaar en leg ze erop
  13. Snijd de kip in reepjes en leg ze op de salade
  14. Besprenkel alles met de dressing en strooi er de verkruimelde pancetta en de geknipte tuinkers over
  15. Schaaf er nog wat parmezaan overheen en je hebt een overheerlijke caesarsalade
caesarsalade caesarsalade

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1