s
boerekoolpesto recept

Bijzondere boerenkool pesto en pasta

Naast de pieper hebben we als oer Hollands superfood natuurlijk ook gewoon boerenkool, of in het Engels ‘kale’. Het boerenkoolseizoen loopt ten einde en we maken ons op voor de zomer en de daarbij behorende gezellige zomeravonden met buiten eten en Mediterraanse lekkernijen. Waarom is boerenkool eigenlijk een winters gerecht? Waarom niet in de zomer? Laten we daar eens verandering in brengen! Je kunt namelijk pesto maken van boerenkool. Boerenkool pesto dus. Ja dat klinkt misschien gek, maar oh wat is dat lekker zeg! Gelukkig is boerenkool het hele jaar gewoon in het vriesvak te vinden en dat boerenkool een superfood groente is dat weten de meeste waarschijnlijk al. Dat je er ook pesto van kunt maken was bij mij in ieder geval nog niet bekend. Ik ben de uitdaging aangegaan en heb echt gesmuld (en nee ik was niet de enige, het is een familiemaal geworden en ze hebben er allemaal van gesmuld ;))

Wat heb je nodig

Voor de pesto

  • 250 gr boerenkool
  • 30 gr amandelen
  • 30 gr cashew noten
  • 25 gr pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 a 3 el parmezaan (en nog wat voor over de pasta)
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 tl chili

Voor de pasta

  • Volkoren/ spelt of glutenvrije spaghettipasta
  • 200 gr cherrytomaten
  • handje pijnboompitten
  • Geraspte parmezaan naar keuze

Bereiding

  1. Bak de noten voor de pesto goudbruin in een pan
  2. Doe daarna alle ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine en mix tot het een pesto is, je kunt altijd nog wat extra olijfolie toevoegen als het niet smeuïg genoeg is
  3. Kook de pasta al dente
  4. Roer vervolgende de boerenkool pesto door de pasta
  5. Snijd de cherrytomaten in partjes en bak de pijnboompitten goudbruin
  6. Maak het bord op met de spaghetti en strooi de tomaatjes, pijnboompitten en parmezaam over de pasta en eet smakelijk!

pesto recept boerekool

 

Op Eerlijkereten.nl vind je allerlei gerechten en weetjes over gezond eten. Het doel is om iedereen te introduceren met de mogelijkheid tot een gezonder, fitter en gelukkiger leven. Het kan zijn dat je bepaalde dingen niet mag eten vanwege allergieën, andere gezondheidsklachten hebt of gewoon energieker en vitaler door het leven wilt gaan. Dat doe je door bewuster met je eten om te gaan, weten wat je eet en natuurlijk genieten van (h)eerlijk eten!

Post a Comment

Lees vorig bericht:
quooker paasontbijt
Gezond paasontbijt met Quooker

Het Paasweekend staat voor de deur! Foldertjes staan vol met Paasstollen en chocolade eieren. Je kunt natuurlijk grandioos uitpakken tijdens...

Sluiten